It is currently Tue Feb 25, 2020 11:48 pm





Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
                                           
BASKET TRADING SYSTEM is now in MALAYSIA
seminar basket trading pertama dan terakhir oleh pencipta teknik ini sendiri.
jangan lepaskan peluang sekali seumur hidup


Great news..!! basket trading sifoo, Julius: trader 101 akan datang ke KUALA LUMPUR dari january 6th to 22nd january next year untuk bercuti. dia telah bersetuju untuk meluangkan sehari untuk mengajar para trader di malaysia yang komited untuk berjaya dalam Forex Trading. kami dah lama sangat jemput dia datang and akhirnya dia bersetuju utk datang ke Kuala Lumpur untuk mencurahkan ilmu beliau kepada trader-trader kita secara basket. kalau sesapa yg mengikuti perkembangan Sistem trading Oasis, mesti tahu yang kami trade basket ini berdasarkan teknik asal trader 101. segala detail mengenai trader 101 boleh di dapati di bawah ini. Beliau adalah seorang Legend yang genius yang telah mencipta teknik trading secara pukal (basket) yang telah menjana perolehan pips sebanyak 15,000 pips seminggu, beliau adalah trader pertama di dunia yang menggunakan teknik ini, didedahkan pada tahun 2008 dan mendapat sambutan hangat oleh trader trader seluruh dunia. boleh lihat sendiri melalui link dibawah.

live statement from basket trading

more screenshot of live trading in action can be viewed below.



Latabelakang Trader101 : 

Image
Name: Julius Figueroa

Age: 65

Country of Residence: New York, USA

Experience: Professional Forex Trader for over 10 years

Previous Profession: Mechanical Engineer

Country of Birth: Philippines

MODUL yang Akan disampaikan oleh Trader101

The Mentoring services will include the following:

1) The complete guide to Basket Trading Strategy. Mentoring/ teaching of the system.
a) News Trading using the BTS.
b) Tandem trading (jumping pairs) using the BTS.
c) Group Trading (JPY, USD etc)c) Regular Basket Trading(14 pairs).
d) Long Term basket Trading.

* Inclusive of all tools required for basket trading. non-transferable, only exclusive to seminar participants sahaja. Paling berharga adalah senjata rahsia beliau iaitu ***tum excell spreadsheet yg membolehkan beliau mendapatkan 15,000 pips seminggu. Disamping tools T101, tool oasis juga akan diberikan bersama-sama untuk digunakan dalam basket trading ini.
antara tools yang akan diberikan seperti di bawah termasuklah semua EA risk/reward management (oasis trade shj):

BASKET CANDLE and ENTRY INDICATOR
Image


BASKET REVERSAL DETECTOR
Image
CURRENCY BLOCK STATISTIC

NON-LAGGING IA SIMULATOR WITH 14 BASKET PAIR MARKING
Image

This is oasis ultimate IA which includes trend signal, currency signal, T101 tradehedge simulator, 14pairs long-short simulators, Core trading signal, tandem trading signal, and trading status summary. only made available for oasis traders who attending this seminar.
Image

Seminar akan diadakan pada tempat dan tarikh berikut:
Tarikh: 18 Januari 2010. 830am to 530pm (changed from 10th due to request for Live Market)
tempat: D'Palma Hotel Ballroom, Ampang

FEE: RM2000 sahaja. dengan terma 50% daripada fee ini akan dipulangkan kembali jika trade basket anda rugi setelah menggunakan sistem ini.
*trading akan dilakukan di Oasis bersama-sama ahli-ahli graduan dari Trader101 seminar pada setiap isnin jam 830pm.
 
Pembayaran boleh dilakukan melalui Oasis sebagai pemegang amanah. Sila masukkan ke account Oasisfx Wealth Builders.
emailkan copy atau screenshot transaksi tersebut kepada support[@]oasiswealthbuilders.com dan cc kepada tarmizee[@]oasiswealthbuilders.com
sertakan NAMA, No IC, EMAIL, dan HP number anda bersama-sama email tersebut.
call us at 0361422269

account CIMB bank Oasisfx : 1293-0000-2070-59

tarikh terakhir untuk menerima bayaran BOOKING min RM500 adalah sebelom 24hb Disember 2009. Full Payment before Jan 3rd 2010.
 
trader 101 adalah pengasas teknik basket yg telah berjaya mengubah persepsi traders yg hanya trade satu pair sahaja dan expose to high risk in forex trading. secara purata, jika di lihat daripada screenshot yg terdapat di journal t101 ini, adalah menjadi kebiasaan bagi dia mendapat 3000-5000 pis seminggu. dengan menggunakan margin yg rendah, kita maksima kan perolehan kita dengan memaksimakan pips yg kita perolehi. saya telah meninggalkan cara single pair sejak bulan 5 lepas. setiap kali trade, seboleh boleh nya saya akan bukak 3 pair utk "leveragekan" risiko.
sejak dari bulan 4 lagi, saya meminati teknik trader 101 ini, saya bersama-sama team kuda shah alam () bersekang mata mengkaji system ini sehingga kami berjaya menjumpai kunci nya walau bukan 100%, saya telah membuka dua thread di carigold.com utk menolong para trader malaysia especially mendapat keuntungan melalui forex. jadi lah "mat withdraw" bukan "mat depo".
boleh refer di sini utk thread tersebut.
these two thread are not 100% pureT101, but the result is already way above expectation. 1000-5000pips seminggu. imagine if you learn from the creator himself?
ikhlas, dari trader ke trader, saya rekomen sangat2 utk pegi ke seminar ini. fee pon tak mahal, ***a RM 2000 sahaja.kemudian, kita akan trade sama2 menggunakan teknik ini di Oasis. jika saya rugi, semua org akan rugi, dan dari situ kita akan mendapat bali rm1000 sebagai guarentee bahawa sistem ini memang berkesan. jika tidak berkesa, kita dapat balik rm1000. itu jaminan kami. (term and condition apply) kita tak membuat apa2 profit dari sini, niat saya nak menolong trader kita merasai kenikmatan menjadi full time trader (FTT). setelah setahun saya berkecimpung sebagai FTT, saya rasa, memang kita patut mengajar seramai mungkin anak bangsa kita utk bekerja sendiriatau melabur utk mendapatkan duit. 
attached adalah contoh withdrawal saya setelah menggunakan sistem trader101, walaupon bukan 100% method beliau, tapi konsep yang sama.

salah satu acct live saya. 

Image
kat bawah ni adalah contoh trading yang terkini menggunakan teknik BTS (Basket Trading System) Trader 101. dalam sehari sahaja berjaya mendapat almost 3000 pips dengan hanya menggunakan 5 sen sahaja.

Image

Image

this one is standard account.. see how money grow very fast..











saya dan rakan2 oasis yg lain akan memberikan post-seminar support bagi semua para peserta seminar ini jika anda mempunyai acct di bawah affiliate oasis. di sini kita boleh jumpa every monday utk berbincang mengenai basket trading ini. jika berlaku kerugian, kita akan pulangkan balik duit tersebut. kami tidak akan buka tawaran ini kepada org luar selain trader oasis. 
PRESEMINAR SUPPORT SESSION AKAN DIADAKAN DI OASIS BERMULA 14/12/2009, SETIAP ISNIN 9.00 MALAM,
kita akan mencuba segala tools untuk demo trade sebagai preparation untuk ke seminar tersebut. ini akan memudahkan kita untuk memahami kerana kita telah membuat kajian terlebih dalulu dan kita boleh bersiap sedia dengan segala persoalan pada masa seminar nanti. POST-SEMINAR support session akan diadakan bermula 11hb january.
jenguk 2 lah trader 101 thread, dan juga 1000pis thread. jangan lepaskan peluang berjumpa trader 101. jika anda betul2 serius untuk trading for living.
bila dah trade full time trader nanti, rasa lah kenikmatan kelapangan masa, kelapangan kewangan.. insyaALLAH. kita sama sama usaha dan tawakkal.
why he chose malaysia, KL particularly?
sebenar nya.. Sifoo J ni pernah keja dengan petronas pada tahun 80 an dulu.... lepas tu dia retire, and involve dgn forex. dah lama tu. so, ni dia dah jejak kasih kawan2 lama dia kat sini.. tu yg dia rindu nak dtg malaysia. alang2 datang, kami suruh la dia mengajar..

to be honest, dia tak pandai mengajar macam all those COMMERCIAL TRAINER yg dok iklan dalam newspaper sume tuh, claim macam2 diri sendiri hebat..

Sifoo J ni trader.. a real trader.. bkn trader acct mini.. hehehe

so, we need to get some insight or preview of his system, before we attend the seminar.. so that we know what to ask when the seminar is ON. then after the seminar, we will get together again to discuss and share understanding to accelerate learning curve.

ade community ni senang sikit kita. 
meanwhile, we are in the midst of preparing a "signal alert" ke email and HP kepada yg menyertai seminar ni as an additional advantage being oasis trader.. system tgh dalam testing mode..

insyaAllah by Feb bleh jalan.. we will not miss a good trade again... 


THIS BASKET TRADING SYSTEM IS A SWING TRADE. EXCELLENT FOR THOSE YG BEKERJA



ENGLISH VERSION BELOW

BASKET TRADING SYSTEM is now in MALAYSIA
The first and last basket trading seminar, presented by the inventor himself.
do not miss this once in a lifetime opportunity.

Great news..!! basket trading sifoo, Julius: trader 101 will be coming to KUALA LUMPUR from january 6th to 22nd january next year for his holiday, but the greatest news is, he agreed to spend his valuable time to teach traders in malaysia on his unique and brilliant trading methodology.. one of a kind BASKET TRADING SYSTEM..
We have lured him to come to KL since early this year to coach us to be like him.. and finally he is coming.. so I have to share this wonderful news with every traders in Malaysia and our neighbors.
for those who have been following Oasis methodology, you would notice that the system has similarities but it is actually different. however, oasis basket is actually based on T101 concept. He is a legend in Forex and has broken the record by raking the most pips in a week. almost 15,000 pips,The details about him is as below.he is the first traders in the world who uses this method, make known to public in 2008 and has become very popular among advance traders throughout the world. please follow the link belows for more details on the method and the result in his trading journal.







live statement from basket trading



Background Trader101 : 

Name: Julius Figueroa

Age: 65

Country of Residence: New York, USA

Experience: Professional Forex Trader for over 10 years

Previous Profession: Mechanical Engineer

Country of Birth: Philippines

seminar module to be presented by Trader101

The Mentoring services will include the following:

1) The complete guide to Basket Trading Strategy. Mentoring/ teaching of the system.
a) News Trading using the BTS.
b) Tandem trading (jumping pairs) using the BTS.
c) Group Trading (JPY, USD etc)c) Regular Basket Trading(14 pairs).
d) Long Term basket Trading.

* Inclusive of all tools required for basket trading. non-transferable, only exclusive to seminar participants. most valuable tools is gis excell spreadsheet that enables him to achieve 15,000 pips a week. Besides T101 tools, I will also provide you extra tools which i created myself to assist in basket trading as shown in picture below. included also all EAs for risk/reward management (oasis trader only):

BASKET CANDLE and ENTRY INDICATOR


BASKET REVERSAL DETECTOR

CURRENCY BLOCK STATISTIC

NON-LAGGING IA SIMULATOR WITH 14 BASKET PAIR MARKING

Seminar Date and Venue:
date: 10 Januari 2009
venue: Legend Hotel ballroom Kuala Lumpur 

FEE: RM2000 ONLY. with a guarentee that 50% from from that fee is refundable upon loss due to to this technique.*

*trading will be held in Oasis together with all traders who attended the seminar. every monday, 830 pm, account registered under oasis link is required to join.

Payment can be made to Oasisfx wealth builders as trustee until t101 arives. please deposit into Oasisfx Wealth Builders CIMB account and email us the screentshot/details of the transaction.



speaking from traders heart to another trader, i really encourage all serious traders wo has the capacity to pay RM2000, to get the most valuable lesson from a real master trader, not a commercial marketing guru like those so-called sifoos around the world. lets learn from a REAL TRADER. 

as a guarentee, I have arranged for a satisfaction guarentee for all traders whose account are registered though oasis in the event of loss due to wrong signal from this method.we will trade in group in Oasis (online for those outstation) using BTS system.If I loose, all of us loose and all will received RM1000 back to your pocket. that is the level of confidence given as assurance.

as a Fan to T101 and a hardcore basket trader, we are not making a single penny from this seminar, this is arranged on the basis of helping traders to see a different perspective of forex trading. and to really earn from forex trading.

attached below is the withdrawal history from one of mt account when after i used trader101 system, though not 100% his, but the concept is BASKET.


below is the screen shot of LIVE TRADING in action using BTS (Basket Trading System) Trader 101. In a day, I managed to rake almost 3000 pips and with only 5 cents lot, the profits went above 120usd!

i will personally give support alongside my ascociates in Oasis to ensure everyone get the same level of understanding on the method. we are doing pre-seminar session now to give some basic idea on what BTS is all abount, the concept and testing of some of the indis provided. post seminar support will begin in january, together with live trading if your account is registered under oasis affiliate oasis. this will help us to maintain our facilities for the benefit of all trader who wish to get together at a proper venue.

PRESEMINAR SUPPORT SESSION has begun on 14/12/2009, continueevery Monday, 9.00pm,
we will test and digest the usage of t101 custom indicators, with some demo test trading. this will ensure we know what to ask when the time come. 

for more info. YM me at akugagah
regards


p/s:
1: Rm1000 will be refunded if 3 kali trade entry rugi, berturut-turut. sekiranya trading menggunakan method and tools T101 ini menguntungkan selepas first and second entry, RM1000 tidak akan dipulangkan kembali.
2: Support adalah lifetime untuk trader yg membuka trading account melalui oasis link dgn syarat account masih active. sekiranya acct balance adalah zero, trader tersebut perlu menambahkan equity acct tersebut. minimum usd100 shj.


Thu Dec 24, 2009 6:20 pm
Profile E-mail YIM

Joined: Mon Aug 10, 2009 10:37 pm
Posts: 29
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
20 seats more available and filing fast...hurry up..don't miss this opportunity..


Thu Dec 24, 2009 8:26 pm
Profile E-mail

Joined: Sat Dec 05, 2009 2:52 am
Posts: 21
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
fee 2000? huhu.. apa kan daya.. blom mampu lagi.. harap2 masta dari oasis dapat turunkan ilmu 15000pip nnti.. insyallah..amin..


Fri Dec 25, 2009 3:44 am
Profile E-mail

Joined: Sun May 31, 2009 11:04 pm
Posts: 17
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
peluang sekali seumur hidup nk jmp otai ni...
apakan daya.xde rezeki


Fri Dec 25, 2009 4:38 pm
Profile E-mail

Joined: Mon Jun 22, 2009 10:23 pm
Posts: 9
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
Saya sanggup meminjam untuk dapatkan RM2K, hendak seribu daya. Moga cita-cita untuk menjawat jawatan FTT menjadi kenyataan, amin...


Sun Dec 27, 2009 12:27 am
Profile E-mail

Joined: Wed Sep 16, 2009 11:47 pm
Posts: 6
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
aisehhh... tak dapat cuti plak time 18 hb tu, sifoo.... kalau saye bayar fee tu rm2k, tp tak dapat datang.. bleh sifoo tolong turunkan ilmu kat saye tak nnt? huhuhu... ruginyer tak dapat cuti nih... :(


Sun Dec 27, 2009 12:52 am
Profile E-mail

Joined: Thu Oct 15, 2009 5:20 pm
Posts: 2
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
Gunslinger wrote:
Saya sanggup meminjam untuk dapatkan RM2K, hendak seribu daya. Moga cita-cita untuk menjawat jawatan FTT menjadi kenyataan, amin...


aku suka dgn semangat Gunslinger ni. aku pun pinjam kat kawan dulu RM2k tu sbb nk kejar peluang sekali seumur hidup.
"bukan senang nak senang dan x susah kalau nk susah." :geek:


Sun Dec 27, 2009 11:55 am
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
biar betul korang meminjam nak pegi belajor.. adusss...
besar tanggungjawab ni


Sun Dec 27, 2009 3:08 pm
Profile E-mail YIM

Joined: Thu Oct 15, 2009 5:20 pm
Posts: 2
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
lukpayat wrote:
biar betul korang meminjam nak pegi belajor.. adusss...
besar tanggungjawab ni

nk buat mcm mana sifu... poket hujung tahun ni paham2 la. mcm2 komitmen ada.
toksah dok risau sifu. meminjam dgn niat baik xpe. InsyaAllah berjaya. Aminnnnnnnnnnn


Sun Dec 27, 2009 4:26 pm
Profile E-mail

Joined: Mon Aug 10, 2009 10:37 pm
Posts: 29
---------
Post Re: 15,000 Pips bersama Trader101, Live in KL, 18hb Jan 2010
Gunslinger wrote:
Saya sanggup meminjam untuk dapatkan RM2K, hendak seribu daya. Moga cita-cita untuk menjawat jawatan FTT menjadi kenyataan, amin...


Gua support lu bro...insyaAllah,berjaya...oasis akan support habis-habisan peserta seminar ni..


Sun Dec 27, 2009 7:30 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron