It is currently Tue Feb 25, 2020 11:13 pm





Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
boleh berjya ke forex ni? 
Author Message

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
yeahhhh...!! saya mesti stay tune..tapi masta jgn tukar2 tune pulokkk... :mrgreen:


Wed Jul 29, 2009 3:36 pm
Profile E-mail

Joined: Tue Jul 28, 2009 3:26 pm
Posts: 6
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
:P I follow... walaupun rasenye dah tertinggal 10 tiang. pelan2 kayuh.. insyaallah
lepas tu nanti tukar motor pulak. bole kejar lagi tu setakat 9 tiang.
mcm org pakistan dtg malaysia jual kain. mula2 naik basikal pelan2 kayuh..
setahun pastu naik motor plak!
"saya budak baru belajar..
kalau salah tolong tunjukkan.."


Wed Jul 29, 2009 5:50 pm
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: Fri Jul 10, 2009 10:18 pm
Posts: 15
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
saya lagi lah.. baru nak belajar membaca.. i'll do my best to catch up..


Wed Jul 29, 2009 6:39 pm
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
setuju...seperti kata pepatah "biar lambat asalkan selamat"
ade juga kata bijaksana: "susah nak naik,susah juga jatuhnye..cepat sangat naik, cepat juga jatuhnye...."
so, bersama2 lah kite merangkak cam baby umur 8bulan..dah cecah setahun setengah ke 2 tahun laju dah belari..susah nak jatuh!..cam "asyadia" (hehee tul tak masta?)

sabar itu kan sebahagian daripada iman... :mrgreen:


Thu Jul 30, 2009 9:01 am
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
utk berjaya forex ni, wajib ada strong holding power and strong push factor to keep on learning deeper into the instrument. modal x pyh besar.
org yg belajar indicator macam kaut ikan atas surface laut. kadang2 ombak besar melanda. kalau kita study root of forex, you'll discover the beauty of if. dok bawah laut layan terumbu karang jek.. arus bwh laut skali skala jr dtg.

learn learn learn....
read read read...
research research research... non stop...


Sat Aug 01, 2009 1:55 am
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
correct spelling asyadieeya


Sat Aug 01, 2009 1:57 am
Profile E-mail YIM

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
"...dok bawah layan terumbu je?...camno tu masta?" kito novice nie asyik terkeno ombak yo...nak jugak belajo kutip terumbu..hehehe..
anyway masih lagi dlm "proses mengenali personality diri sendiri" ngah busy mentelaah bahan2 bacaan utk "memperkasakan psikologi" selama nie dok layan strategi/teknik je...lupa "foundations" (psychology in trading fear&greed byk meghancurkan equity kuuu...
baru terasa betapa lemahnye "pertahanan.." ku dalam trading..patut la selalu di landa ombak!..

seperti kata masta:
trading, is a process of self discovery.... kenali diri anda sebelum mengenali apa itu Forex..

saya dalam proses mengenali diri sendiri, semoga proses ini tidak memakan masa yg terlalu lama
p/s: kalo masta ade bahan2 bacaan, ilmu2, tips2, kisah2, pengalaman2..curah2 la kat saye ye....boleh la mempercepatkan proses "mengenal diri :mrgreen: "


Wed Aug 05, 2009 1:16 pm
Profile E-mail

Joined: Tue Jun 23, 2009 5:39 am
Posts: 5
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
saya masih belum putus asa untuk berjuang walapun 3-4kali jumpa MakCik Marjina...


Mon Aug 10, 2009 11:13 pm
Profile E-mail

Joined: Wed Jul 22, 2009 10:26 pm
Posts: 7
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
Insyallah boleh, makcik margina tuh kena elak beb... tp biasa lar skali x kena selagi tuh lar tak lengkap idup ngn forex
wa bila dah kena baru dpat feel hahhaha


Mon Aug 10, 2009 11:57 pm
Profile E-mail
User avatar

Joined: Fri Jul 10, 2009 10:18 pm
Posts: 15
---------
Post Re: boleh berjya ke forex ni?
saya dah jumpa dah sekali.. cukup lah tuuuuu tak mau jumpa dia dah.. pedih rasanya.. tp rupanya saya tak keseorangan.. ni yg naik semangat balik nih.. yesss...


Tue Aug 11, 2009 4:55 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron