It is currently Tue Feb 25, 2020 11:26 pm





Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
 Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
salam,
saya tgh busy sket skang ni siapkan buku utk para graduan dan peserta oasis seminar. kali ni, saya tak cerita basic. content dia hanya utk trader refer utk mula trading. kat bawah ni isi kandung dia.

[b]Kandungan:
1. Persiapan Trading – Fizikal, Mental, Suasana Sekeliling
2. Perancangan Trading (Trading Plan)
a) Memilih Pair
b) Target
c) Jangka Masa
d) Method yang akan digunakan

3. Perlaksanaan Trading Plan (Execution)
a) Membaca dan menganalisa news
b) Membaca dan memahami chart: Long, Short or No Trade
c) Mengenal pasti entry point

4. Method:
a) Scalping – Map & Signboard Strategy
b) Scalping – Rapid Pips Strategy
c) 30 pips Intraday strategy
d) Trading News Strategy

5. Penutup Sesi Trading
[/b]

insyaAllah, bln depan ready lah ye. byk screen shot kena bubuh nak buat contoh. nnt saya akan jual the printed version dgn colored pages yg ade chart. harga tgk modal printing berapa ringgit. nnt saya amik la untung sikit nak cover expenses bil api air..
harap semua paham la ye. kalau ada apa2 nak saya tambah dalam content tu sila kemukan di sini.

terima kasih


Tue May 26, 2009 8:16 am
Profile E-mail YIM

Joined: Sun May 24, 2009 11:04 pm
Posts: 12
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
alhamdulillah lagi terang la panduan yg ada lepas nie.. tak sabar nak tggu buku ni siap...


Tue May 26, 2009 3:16 pm
Profile E-mail

Joined: Tue May 12, 2009 8:16 pm
Posts: 12
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
sokong masta mizee...

cadangan masta.... kali nie biar banyak screen shot & penerangan details.. lebih² time nak enter market....


Thu May 28, 2009 1:20 pm
Profile E-mail

Joined: Sun May 31, 2009 11:04 pm
Posts: 17
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
xsbr nk tunggu


Sun May 31, 2009 11:46 pm
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 6:01 am
Posts: 8
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
best ni...tak sabar tggu buku ni nak keluar...a must to have book.
masta, kalau screen short chat yg backgroun color hitam kena jaga2 skit takut arrow yg hitam nampak sekerat saja, tak tau mana dia point.
Ni feedback lepas baca buku first edition.


Mon Jun 01, 2009 8:54 am
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
kali ni chart sume background kale terang..
background itam cpt abih toner kedai tuh


Mon Jun 01, 2009 12:58 pm
Profile E-mail YIM

Joined: Sun May 31, 2009 11:04 pm
Posts: 17
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
lambat lagi ke nk siap buku ni?byk lg nk blajar.. :D


Tue Jun 02, 2009 11:32 am
Profile E-mail

Joined: Tue May 12, 2009 8:16 pm
Posts: 12
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
dah kuar ke buku masta?


Thu Jun 04, 2009 7:16 pm
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
zulco wrote:
dah kuar ke buku masta?


aku nak tulis buku..." trade diambang perkahwinan.." agak2 ko nak beli tak zulco? :mrgreen:
jgn maraaaaah aaaaa...
apa cer..kursus ok?....lamo sonyap ,everything ok ke?


Fri Jun 05, 2009 12:14 pm
Profile E-mail

Joined: Tue May 12, 2009 8:16 pm
Posts: 12
---------
Post Re: Buku Oasis terbaru dalam proses - versi bahasa melayu
hehehhe.. confirm aku beli kalo fatah jual...
bukan senyap...
tgh sibuk merancang dgn tunang.... pastu keje x ingat pagi masuk kul 7am then tgah malam baru balik... Isnin - Jumaat. dah bape kali aku miss nak dtg kat oasis.. aku ada dapat bloomberg nya buku nanti aku bawa gie sana... at least boleh lah wat baca² pasal market ker news ke...


Tue Jun 09, 2009 10:58 am
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron