It is currently Wed Feb 26, 2020 12:13 am





Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
..."dah trade live..apa rasa?" 
Author Message

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post ..."dah trade live..apa rasa?"
pada kengkawan yg dah ada live acc kat iko..
...jom kite share2 pengalaman trade live!
ceritakan perasaan2 anda, emosi2 yg menguasai anda masa trade...
moga2 boleh dijadikan panduan/pengajaran utk kengkawan lain yg nak trade live!

aku tak sabo nak dgr citer dann..setahu aku 1st trading die..profit wooo!! sebab aku dok sebelah die..12pips sesama trade ngan masta mizee...
12pips=12sen :mrgreen:
ok lah tu bang...
aku dgr trading lepas tu lagi "dramatis...kikikiki.."
cer la dann!
yg lain pon cite laaa.syok oooo cite "kebangangan.." kite time tade ni..hahahahaha (tak expert lg pun..tp gaya trade cam pro! confidence habiss..baru sekali profit! senyum sampai bawak tido! jalan rase cam tak jejak tanah! teruss..ade cita2 nak jadi jutawann!! kui..kui..kui.. :D )
citer jgn tak citer...!


Sat May 30, 2009 9:54 am
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post sape nak ikut masta mizee gi melancong kat "oversea.."
sape nak ikut angkat tangan!..
meh le kenkawan..kite follow masta gi jln2 (indirectly die cabar kitee tuu..mampukah anak2 murid die yg setahun jagung nie kumpul duit kat iko g melancong..)

chiiiiissss..pantang pahlawan melayu dicabar..cheewaah!
ok masta hamba sahut cabarannya...berapa rib nak gi london,paris,umrah ke..
give period....i am in...yg lain nak follow mariiiiii....(tapi masta kasi la signal,panduan2 nak buy ke sell ke ek..ek..ek... :mrgreen:


Tue Jun 02, 2009 9:55 am
Profile E-mail

Posts: 12
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
huhuhu seram sejuk jon....

tp bila ader trading plan controlable skit lar tp kekadang mengelabah jugak tgk candlestick pecut \
mcm biasa as beginner yg tamak lagi rakus, kerugian pasti jadi mimpi ngeri hehehe


Thu Jun 04, 2009 10:29 pm

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
...rux... wrote:
huhuhu seram sejuk jon....

tp bila ader trading plan controlable skit lar tp kekadang mengelabah jugak tgk candlestick pecut \
mcm biasa as beginner yg tamak lagi rakus, kerugian pasti jadi mimpi ngeri hehehe


hahahaa..seram sejuk aaaa rux...kalo nak lagi seram biar die floating 2-3 hari...kalo nak blajar "keringkan hati" float kan je 2-3minggu...tu lah petua masta mizee...
once hati dah kering...tgk candle stick pecut pun cam tgk semut jln2 je,,tak de perasaan dah bro...
tp awal2 nie floatkan kecik2 je.. 1sen..
bak kata masta:
..."lot kecik menang,lot besar mesti kantoii,sbb gelabah"...hehehe
happy trading! :D


Fri Jun 05, 2009 12:07 pm
Profile E-mail

Joined: Sun May 24, 2009 9:49 am
Posts: 9
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
Trade live ni memang seronok sebenarnya............sebab memula nak start tu memang follow giler trading plan yg maasta bagi tu....satu2 tgk stand currency Euro and USD kat mana...sape tgh kuat sape tgh lemah...........check net dania and so on..........then bukak chart plak...check balik setting yg maasta bg tu.....kire confirm le semua setting betul.........bila nak start confirm buy/sell tu menggelabah.....dlm hati betul ke aku follow tren...kang rugi plak.....nak buat harini ke?ke nak tunggu hari rabu bila maasta ade...berjemaah ni lagi best...."konsepnye kalau trade ramai ni best sikit...boleh kurengkan sikit fear tu........" 5 heads are better than one.......

Bila dah start trade and letak TP......and dpt plak kaler hijo tu...seronoknye tak terkire(masa ni perasaan tamak dah ade dah...heheheh).......trade lagi....kali ni rugi plak.....pips yg rugi lg byk drpd yg hijo tadi....memang rasa nyesal pun ade...apsal la aku tak ikut trend tadi...heheheh........but guys...robert kiyosaki ckp kena ade failure dulu baru kite berjaya + SABAR(maasta suruh letak SABAR ni font 80 depan pc masa nak trade).....so kite start balik semula mcm maasta ajar.....and kali ni relax steady and let the state of mind clear dulu.......

ini ajelah poendapatan gue sikit2 pasal live trading...byk lagi tapi panjang sgt....lgpun seeing is believing and feel masa trade sorang2 tu tak boleh nak explain....korang kena test sendiri

oklah...HAPPY TRADING GUYS.....

p/s: TQ maasta...smlm punye NFE news dpt 32 pips.......tu dah lepas tolak campur bahagile...hehehe....USD0.74


Sat Jun 06, 2009 9:17 am
Profile E-mail

Posts: 12
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
campur tolak bahagi dpt USD 0.74 ok lg jon,

wa asik campur kecik tolak besar dah tinggal USD 74 hehehehe ... rakus plus tamak haloba < mengelabah!

xper, hero hindustan kalah dulu, dier menang balik bila dah start top up credit akekkekee


Mon Jun 08, 2009 11:02 pm
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
jaga money management..
ikut trend..
follow trading plan..
insyaAllah selamat..

memula click post position dulu usd20 per pips. sakit jantung..
pegang tangan awek masa muda2 dulu pong tak se nerbes tuuu

gud luck guys..


Tue Jun 09, 2009 12:15 am
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
template for GU, EU and EJ has been updated..
selamat memorex


Tue Jun 09, 2009 2:44 am
Profile E-mail YIM

Posts: 12
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
baru semalam trade live... main scalping... mula mula main 1 sen... dapat 28 pip...dah mula tamak... 28 pips lot 1 sen..beli air sirap tak lepas bai.... hentam 50 send pulak..dapat usd2... passtu 0.79 sen lepas tu usd2...lepastu usd 5... semua untung bai....

lepas tu...kedebuk usd 5 loss lot 50 sen.... terus tutup notebook masuk bilik tido...

tengah hari tadi aku masuk main E/G ... tengok bolligerbands cantik je...tengok parabolic dah tunjuk nak turun...terus taruk 0.50 sen sell.... dapat dekat 30 pips... ngeh ngeh ngeh.... thank you to master mizee..... hang memang best dan sempoi.............


Tue Jun 09, 2009 5:25 pm

Joined: Tue Jul 14, 2009 10:21 pm
Posts: 10
---------
Post Re: ..."dah trade live..apa rasa?"
ahh... baru lepas live trading pes time...
berdebar2 rasa... dpt 12pips terus tutup... taknak tamak2... :mrgreen:
cukup la tu.. syukur alhamdulillah..
bantai jer naked trading tadi... takde method apa2 pon...
dah rasa adrenalin nih.. fuuuuss...


Tue Jul 21, 2009 10:03 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron