It is currently Tue Feb 25, 2020 10:36 pm





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
GBP/USD stop lost 
Author Message

Joined: Sat Sep 12, 2009 4:26 pm
Posts: 2
Post GBP/USD stop lost
salam kepada bro-bro and sifu-sify sekelian...

saya ingin berkongsi dan bertukar pendapat dgn bro dan sifu2 disini tentang stop lost untuk pair ini...
biasanya sya trade dengan stop lost lebih kurang 30 pips dari harga masuk.. dan baru-baru ni sya dapati 30 pips tu tak cukup klu pair ni rebound... so saya setkan 40 pips...

KLu bro kat sini, biasanya setkan stop lost tu brp?


Fri Oct 02, 2009 12:08 pm
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: GBP/USD stop lost
kalau buy, SL 10 pips dia bawah major support. TP di bawah Resistance.

kalau SELL, SL di atas Resistance, TP di atas Support.

itu cara saya trade. dynamik SL depending on market condtion and SNR.

kalau fix SL tu kira macam bagi duit kat broker.

SL is placed there bukan utk di ambik oleh broker. make sure ade support and resistance, utk kita letak SL so that kita boleh expect price bounce before it hit SL.


Sat Oct 03, 2009 10:50 am
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:30 am
Posts: 16
Post Re: GBP/USD stop lost
salam,

kalau letak stop loss kt chart maknanya ada line kat chart. kira bgi broker je la mcm masta ckp. dynamik sl maknanya invisible sl ( dtg kelas masta blh dpt ) yg broker tak nampak. kita je tau ( hebat tu ) blh dikatakan kita set sl kt pc atau laptp...minta tlg ajar masta mizee..betul ke apa aku kata ni.. :mrgreen:


Sun Oct 04, 2009 9:48 pm
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: GBP/USD stop lost
betul tu masta sham


Wed Oct 21, 2009 11:20 am
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:30 am
Posts: 16
---------
Post Re: GBP/USD stop lost
lukpayat wrote:
betul tu masta sham


Belum Masta lgi ler...lambat lgi..heheh. lebih2 lgi bila terkenangkan BASKET aku....huhuhuhu


Thu Oct 22, 2009 7:31 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron