It is currently Tue Feb 25, 2020 11:40 pm





Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
GBPUSD Demo 
Author Message

Joined: Sun Jun 28, 2009 12:37 pm
Posts: 11
Post GBPUSD Demo
Just wanna share.. that what i get.. using method 1, 2, 3 trendline..


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Wed Aug 05, 2009 12:25 pm
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: GBPUSD Demo
excellent.... explain sikit camno decision to open post..


Wed Aug 05, 2009 12:42 pm
Profile E-mail YIM

Joined: Sun Jun 28, 2009 12:37 pm
Posts: 11
Post Re: GBPUSD Demo
how to open post untuk scarfing - guna saiz besar, masa singkat timeframe (5M);

1. buat channel kat daily (D1), if suitable kat H4 dan H1.
2. then buat trendline di bawah dan di atas untuk tengok trend semasa.
(sama ada post yang sesuai, sell/buy)
buat trend line kat H4 then detailkan kat H1.
3. buat post kat timeframe 5M
4. kalau ikut trend, misal kata trend buy masa tu. xperlu risau walaupun trend akan turun (-ve).
trend akan naik semula, biasanya 5pip hingga 10pip.
5. kalau berlawan trend, kena datang class. xberani nk explain kat sini. sebab risiko tinggi.
tapi kalu pandai baca trend, insya'Allah boleh profit dan kene brani cutloss (set target)
xnnt, scarfing jd swing.

Good luck, and happy trader.


Wed Aug 05, 2009 3:44 pm
Profile E-mail

Joined: Mon Jul 27, 2009 10:36 am
Posts: 16
Post Re: GBPUSD Demo
wahh!!..inFO yg Bagus nie....... :o
so Buka Post di M5, M15 or M30 lah yer??..
hehehee


Fri Aug 07, 2009 11:32 am
Profile E-mail

Joined: Sun Jun 28, 2009 12:37 pm
Posts: 11
Post Re: GBPUSD Demo
yang saya attach nie, risk bile trade at opposite trend.. trend semasa buy, tapi kita post sell.. currency meter pun memainkan peranan.. lagi senang hati kalau meter dgn post kita seiring dan sejalan.. hehe.. memang boleh profit.. happy trading~!! :idea:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Fri Aug 07, 2009 2:32 pm
Profile E-mail
User avatar

Joined: Fri Jul 10, 2009 10:18 pm
Posts: 15
---------
Post Re: GBPUSD Demo
mohdridzuan wrote:
yang saya attach nie, risk bile trade at opposite trend.. trend semasa buy, tapi kita post sell.. currency meter pun memainkan peranan.. lagi senang hati kalau meter dgn post kita seiring dan sejalan.. hehe.. memang boleh profit.. happy trading~!! :idea:


saya dah pernah kena dah.. tobattt.. trade at opposite trend.. bila tersedar wrong direction konon nak cover loss maka open another post with higher volume dgn harapan market akan re-trace utk cover 1st post tapi end up lg besar losses... sedihhhhh oooo.. sudah kena baru ingat sifu cakap.. check news dulu.. hehe


Fri Aug 07, 2009 5:15 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron