It is currently Wed Feb 26, 2020 12:16 am





Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
mari berkenalan dengan EURJPY 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post mari berkenalan dengan EURJPY
Ini adal girlfren baru saya ye
dah cerai dah dengan GU..hehehe

pair ni sopan santun macam EU, lemah lembut.. ppredictable.
spread 3 je..bagus utk scalping..
range daily 200-300 pips

biasanye pagi turun, petang naik..

sesuai jugak untuk intraday..
nnt saya post more infor and strategies utk pair ni


Fri May 22, 2009 8:31 am
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post scalp the EURJPY with mapping method
lihat contoh ni..
teknik yang sama. pair EURJPY.. lebih aggresive dari EU..
nnt saya bagi contoh GU plak.

identifying the entry. big breakout. tp tak sempat nak ambik breakout drop tu. kita tunggu pullback. biasanye 40% cover balik apa yg jatuh tu.
bawah ade pivot support. so, price akan benti situ.
check kat TF5, stoch dah oversold.
price dah start bounce..
boleh buy le.
stop loss bawah pivot support 15pips.
tak profit kat resistance yg terdekat.

entry.. seperti biasa.. bounce or breakout kat Map (TF15)

Image

after the price move up ikut post kita, adjust or bubuh le stoploss kat break even. adjust higher as the price move higher.

Image

pastu, untuk exit, tengok la stochastic kat TF5 tuh. nampak macam dah overbought. then kat TF15 (map) tu dah ada SMA62 datang cucuk kebawah jadik resistance. manual exit la nampaknye.

ok, 20 pips jadik la kan... lebih kurang 10 minit..

Image

selamat mencuba. template trendlines EJ ada kat Oasis website.kat forum kalau nak ambik.


Mon Jun 01, 2009 6:02 pm
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: mari berkenalan dengan EURJPY
EURJPY cross pair template for your reference. a good pair to trade..


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Tue Jun 09, 2009 2:42 am
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
---------
Post Re: mari berkenalan dengan EURJPY
EURJPY template


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Thu Jun 11, 2009 11:23 pm
Profile E-mail YIM
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron