It is currently Wed Feb 26, 2020 12:14 am





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
new trader guiding please !. 
Author Message

Joined: Sun Jul 05, 2009 2:55 pm
Posts: 2
Post new trader guiding please !.
Kepada sifu ,

Saya dah deposit usd 250 ke dalam account Arizuan.


Lihat attachment slip bank cimb.

attachment juga copy IC saya.

Nak buka leverage paling kecil 1:500.

Tolong beritahu document apa lagi yang diperlukan.

1.start minimum usd 250 untuk trading.tolong beri panduan langkah demi langkah untuk live trading.

2.saya dah download meta trader ikofx platform dan sekarang ni kosong tiada apa2 indicator.Apa yg sy patut buat lagi ?.
jika ada indicator yg hendak diinstall beritahu apa nama indicatornya dan setting nya.Diguna pakai pd bukan news time.

3.saya juga sedang cuci virus2 dalam com.saya.Tolong berikan saya antivirus yang sifu janjikan dahulu.

4.Tolong ajarkan saya juga cara menggunakan meter currency yang sifu akan berikan kpd sesiapa yang buka account live dgn sifu.

5.Sekarang ni keyakinan level 50-50 .sy dlm demo lebih kurang setahun setengah masih lagi ragu2 buat keputusan buy atau sell.dlm fxdd broker.Tlg berikan sy keyakinan untuk kuda sy melompat tinggi.

6.Limit minimum dan maxsima withdraw dari account?.

7.kemana saya nak simpan semua data2 trading saya.Saya record sendiri atau boleh save dalam harddisk protable lain?.

8.Berikan saya jahdual trading yang berkesan.


Bantuan dari sifu amat2 diharapkan .

terima kasih
alfesal
016-4060391.


Sun Jul 05, 2009 3:04 pm
Profile E-mail

Joined: Sat Jun 13, 2009 7:57 pm
Posts: 6
Post Re: new trader guiding please !.
~bro... bc r dlu smua post2 kat forum ni dlu..... huhu... nk ilmu, kne usaha skit... bwu berkat.... :D


Sun Jul 05, 2009 3:31 pm
Profile E-mail

Joined: Sun May 31, 2009 11:04 pm
Posts: 17
Post Re: new trader guiding please !.
cara tanya mcm xpenah dtg coaching hari isnin je.time 2 penting coz byk benda kita blajar bout mt4...
bro mizee dah bagi anti virus kt dlm forum.kena la rajin selak


Mon Jul 06, 2009 3:19 am
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: new trader guiding please !.
Quote:
1.start minimum usd 250 untuk trading.tolong beri panduan langkah demi langkah untuk live trading.

langkah pertama: login ke meta trader, masuk tools, option then change password.
langkah kedua: buat trading planning utk trade. berapa risk, berapa untung nak. ade sample dalam forum ni. selak2 sikit k bro.
langkah ketiga: execute plan according to your selected strategies, your expected return, your loss treshhold.

Quote:
2.saya dah download meta trader ikofx platform dan sekarang ni kosong tiada apa2 indicator.Apa yg sy patut buat lagi ?.
jika ada indicator yg hendak diinstall beritahu apa nama indicatornya dan setting nya.Diguna pakai pd bukan news time.


untuk indikator, hanya method 1 dan method 2 sahaja menggunakan indikators.

method 1:
rapid pips - trade menggunakan timeframe 1 minit dan juga tick chart. sesuai untuk USDJPY dan EURUSD.
indikator yg perlu ada: stoch 8:3:3
Bolinger band default
moving average SMA5
Moving Average SMA14

ambik 3-4 pips per trade sahaja.

method dua:
MAP and Sign board
boleh selak dalam ni ade stiing dia. downlad Tpl dari download area


Mon Jul 06, 2009 7:06 am
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
---------
Post Re: new trader guiding please !.
demo dah setahun setengah tu kira dah power tuhh..
anyway, untuk meter saya akan bagi dowmload link melalui email.
skali dengan user instruction how to use it.

jadual utk trade?

trade pada waktu market peak.
japan open kol 8pg-9am
franfurt open kol 2-4pm
london open kol 4 -5pm
US open kol 8pm-11pm

waktu2 lain pon ok ***a pergerakan tu agak slow.

data utk trading simpan mana2 pon boleh asalkan selamat.

withdrawal tak de limit minima atau maksima.

tapi kalau melalui local depositor, below rm5k dalam masa 24 jam. above rm5k ambik masa 2 hari bekerja


Mon Jul 06, 2009 7:10 am
Profile E-mail YIM
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron