It is currently Wed Feb 26, 2020 12:19 am





Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Trading the news at GBPUSD 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Trading the news at GBPUSD
attached is the screen shot utk sesi mengutip pips masa news CPI GBPUSD. alhamdulillah dapat dekat 1000 usd total.. nak tau camno buat? datang le seminar..


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Fri May 22, 2009 8:53 pm
Profile E-mail YIM

Joined: Sun May 24, 2009 9:49 am
Posts: 9
Post Re: Trading the news at GBPUSD
salam bro.....dasatnye...confirm kena gi seminar ni


Sun May 24, 2009 9:56 am
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: Trading the news at GBPUSD
mmg darsat masta ni.....
tak sabo aku nak menuntut lagi nie...
cam teknik baru je..kat chart tu..tak belajar lg rasenye tuuuu...hehehehe


Sun May 24, 2009 11:18 pm
Profile E-mail

Joined: Sun May 24, 2009 11:04 pm
Posts: 12
Post Re: Trading the news at GBPUSD
maps hari ni belum lagi update ye cfoo


Mon May 25, 2009 8:09 am
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: Trading the news at GBPUSD
malam karang update.
bagi trend utk minggu ni formed dulu.. lepas london time boleh le nak trade..
tapi saya trade besok..
hehehe


Mon May 25, 2009 9:52 am
Profile E-mail YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
Post Re: Trading the news at GBPUSD
fatah wrote:
mmg darsat masta ni.....
tak sabo aku nak menuntut lagi nie...
cam teknik baru je..kat chart tu..tak belajar lg rasenye tuuuu...hehehehe


teknik ni tak baru..
tapi belom ajar..
sesuai untuk GU and EJ sahaja..
EU tak sesuai..

nanti le dulu k.. mahirkan Map then kita focus next


Mon May 25, 2009 10:27 am
Profile E-mail YIM

Joined: Mon May 18, 2009 10:30 pm
Posts: 2
Post Re: Trading the news at GBPUSD
salam bro...harap malam ni dapat lukis maps tu slowly sikit...laju sangatah bro...kome yg IQ rendah n tercungap-cungap nak ngejor... :D :D kalau boleh cuba bagi step by step maksudnya fr mth, day, 4hr etc..bro memang dah berikan haritu tapi harap dapat repeat...insyAllah Khamis malam ni personal coaching :lol: :lol:


Mon May 25, 2009 10:53 am
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post Re: Trading the news at GBPUSD
nak pi mana la GU mgg ni..dah dua hari sideway..baru ptg tadi beruang kuar jap 30min dah 100pips..tapi long term tunggang lembu kan masta mizee....
la ni lembu dah start kuar nampak...


Tue May 26, 2009 8:41 pm
Profile E-mail

Joined: Wed May 20, 2009 3:13 pm
Posts: 62
Post mari reramai kite BUY!
nampaknye...lembu mengganas lagi...R2 pun dah dirempuhnye!
malam tadi mungkin ramai yg terkandas diperkotak katik kan oleh G/U..
sape sangka dari S3 leh reverse mencucuh R2
emmm...sape tak letak SL mencebek je lee muka tuuu..
that why "Money Management" tersangat2 la penting, for long term survival!


Wed May 27, 2009 1:56 pm
Profile E-mail
Site Admin
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:13 pm
Posts: 215
---------
Post Re: Trading the news at GBPUSD
wah, masta Fatah dah boleh bagi signal tu. caya lah. congrats..
dah slalu baca chart, nnt boleh baca macam baca harakah jek. senang paham

buat masa skrang ni, USD tgh kumpul power tuh. those ppl at feds tgh kerja keras perah ota camno nak upkan balik dollar as reserve currency of the world before other countries switch to euro. Russia dah dump USD and get more EURO for their reserve. itu dah kira agak merbahaya. Cina plak skang seronok bila tgk usd jatuh..
dorg tu mmg nak take over us in term of economic powerhouse.

so, trade with caution. do not be too bullish. EU dah break tripple support tu. pivot, Support and TL at one Go.

kalau check kat daily chart with fibo, the move now is actually a retracement up from the major drop last year tu. now GU is going to reach 38.2% fibo level. very critical point to break thru. Daily channel dah di break oleh GU.. so, bull masih berkuasa..
regards


Wed May 27, 2009 6:35 pm
Profile E-mail YIM
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron